Irányítási rendszerek

  • Irányítási Rendszerek bevezetése ISO 14001, EMAS, ISO 9001, ISO 18001 és ISO 50001 szabványok szerint (KIR, MIR, MEBIR, EIR)
  • BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) auditori és felkészítési tevékenység ellátása
    • A brit BRE Környezeti Minősítő Rendszer (BRE Environmental Assessment Method - BREEAM) az 1990-ben elsőként kifejlesztett környezettudatos épületminősítési rendszer. Több minősítési rendszer alapul a BREEAM fundamentumára, de 2008-ig, az igazi nemzetközi elterjedésig csak az Egyesült Királyságra vonatkozó kritériumrendszert állt rendelkezésre. 2008-ban megjelentek a BREEAM International Europe rendszerek, melyek az iroda, az ipari és a kereskedelmi épületek nemzetközi minősítését teszik lehetővé. Magyarországon a BREEAM International Europe értékelési sablon alkalmazható a legegyszerűbben az épületminősítési rendszerek közül, hiszen sok tekintetben már ismert és elterjedt uniós és hazai szabványokra alapoz. Az épületek megvalósítása során, a kitűzött eredmény elérése érdekében lehetőség szerint már a koncepcionális tervezés időszakában BREEAM International tanúsító bevonása szükséges.
      A nagy körültekintéssel kidolgozott minősítési rendszer lényege olyan gyakorlati szempontoknak az értékelési rendszerbe gyűjtése, amellyel mérhetővé és összehasonlíthatóvá válik a projektek teljes megvalósítási folyamata és életciklusa fenntarthatósági szempontból. Alkalmazásával a nemzetközi összehasonlítást is lehetővé, tényszerűen írható le az egyes épületek környezetre gyakorolt hatása. A környezetvédelmi minősítés piaci értékét egyre több befektető ismeri fel, mivel a környezettudatos épületek vonzóak lehetnek nem csak a tulajdonosok, hanem leendő bérlőik számára is a hatékonyabb energia- és nyersanyag-felhasználás az üzemeltetési költségek csökkenése miatt. A bérelt, vagy felépített épület környezeti hatásaival, tudatos tervezés segítségével is tisztában akarnak lenni, aminek értékelésére a ma elérhető egyik legjobb eszköz a BREEAM tanúsítás.
  • Oktatások, tréningek, továbbképzések vállalatvezetők, környezeti menedzserek és auditorok számára